středa 1. února 2012

Jak Ministerstvo školství láká studenty aneb reklamní WTF nového (zrůdného) rozměru

České školství to má v poslední době nahnuté. To víme všichni. Ale až díky následujícímu videu jsem si uvědomil, jak moc špatné to je (a nechci ani domýšlet, kam situace směřuje). Upozorňuji, že nejde o žádný vtip party nadšených filmových zhulenců, ale o seriózní zakázku Ministerstva školství:


Nejsem si jistý, jaký génius dával dohromady scénář, ale poselství videa je značně matoucí a nejsem si jistý, jestli by dávalo smysl v kterémkoli jazyce. Jestli jsem to pochopil dobře, je v zásadě jedno, jestli jsem již studoval a získal titul. Klíčové je umět se ožrat, nemít na zaplacení a poté se v polohalucinogenní realitě seznámit s hnusně animovanou krysou, která mě naučí fungovat ve společnosti.

Poté se můžu těšit na luxusní obleky, bourák, bazén, velkou kancelář a pěkný blonďatý zadeček.

Nevím, kolik tento paskvil stál (na internetu se sem tam povaluje cifra padesát milionů korun, což je doufám humor), ale každá koruna byla nejen vyhozena z okna, ale doslova znásilněna.

Bylo by to skvělé video na téma „když budete dostatečně chlastat, zevlovat a vyjebávat s lidmi, dosáhnete díky imaginární kryse (kterou budete vlastně vy sami, metafora!) úspěchu“. Nechápu ale, jak by tohle mohlo někoho motivovat ke studiu na škole (pokud nemluvíme o Bradavicích).

Já osobně jsem akorát vytočen, neboť reklama byla spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky, což v praxi znamená, že jsem se na jejím vzniku nedobrovolně podílel daněmi i já. To je v případě takového hnusu (formálního i myšlenkového) téměř na žalobu.

P.S. ... začínám chápat lidi, kteří sní o smrti Josefa Dobeše.

2 komentáře:

  1. Buďme féroví: to video mělo jeden dobrej moment ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Prej to natocil podle sveho scenare jisty "mladý filmař Milan Pleva" za 40.000,-
    http://www.plevafilm.cz
    Zase nejakej snazivej urednik, co bere nejlevnejsi zakazky jako nejkvalitnejsi.....prej to melo priklepnuto dost penez na distribuci :=(, ktere snad(!) nakonec na tohle nepouzili...

    OdpovědětVymazat